Mvo

We willen dat iedereen zich thuis voelt bij Vesta. Dat geldt voor jou als klant, onze medewerkers, maar ook voor iedereen in onze omgeving, nu en in de toekomst. We proberen daar waar we kunnen bij te dragen aan mens, milieu en maatschappij. Bijvo...
Lees meer

Beatrix kinderziekenhuis

Vesta doneert 500 knuffelvriendjes aan het Beatrix Kinderziekenhuis

Vesta draagt het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen al jaren een warm hart toe. Toen wij hoorden over het project knuffelvriendjes wilden we hier graag een donatie voor doen.

Jaarlijks worden er gemiddeld 4.500 kinderen geopereerd in het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo’n operatie kan behoorlijk indrukwekkend zijn voor een kind. Het is dan ook fijn als die operatie achter de rug is en je naar de recovery (uitslaapkamer) gaat.

Op de recovery wil het Beatrix Kinderziekenhuis deze kinderen een knuffelvriendje aanbieden. Een vriendje die een positieve herinnering kan geven en de narigheid voor even kan laten vergeten.

Vesta doneert (samen met Montèl Groningen en Trendhopper Groningen) 500 knuffels voor dit project. Het doel is dat er, in elk geval voor de komende 2 jaar, genoeg knuffelvriendjes zijn om aan de kinderen uit te delen!

Wil jij ook bijdragen aan dit project?

Afvalverwerking

Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld.

Bij Vesta scheidden we daarom zoveel mogelijk afval. Alle verpakkingsmaterialen en afval binnen ons bedrijf wordt gescheiden afgevoerd. Maar ook hergebruiken we soms verpakkingsmateriaal. Een webshop bestelling verzenden we bijvoorbeeld  in een doos waarin wij onze producten binnen hebben gekregen. Of onze stylisten verzinnen er een creatieve toepassing voor in de styling in onze winkel. Denk aan ingepakte dozen als cadeautjes onder de kerstboom of grote stukken karton waar een mal uit wordt gesneden.

Maar ook “oude” meubels die nog een 2e ronde mee kunnen, brengen we naar de kringloopwinkel zodat we daar anderen weer blij mee kunnen maken.

Duurzame merken

Steeds meer meubelleveranciers verduurzamen. Er worden lokale materialen gebruikt, zonnepanelen op daken aangebracht, milieuvriendelijke lak en coatings gebruikt en gezocht naar nieuwe schonere productiemethoden. Veel merken werken alleen op bestelling om te voorkomen dat materialen ongebruikt blijven. En zo zitten veel van onze merken niet stil. In 2020 introduceerde Auping het eerste circulaire matras ter wereld en kwam Gelderland met een 100% recylcebare bank. Wil je meer lezen over een aantal van onze duurzame merken

LED-verlichting

Het pand is bijna volledig over op led verlichting.  Wanneer een anders soort lamp kapot gaat wordt deze vervangen door Led. Led verlichting is energiezuiniger en gaat langer mee. Ook hiermee dragen we een klein steentje bij aan een schoner milieu. Thuis kun je dat natuurlijk zelf ook gemakkelijk doen. Led verlichting is er in vele soorten, maten en kleuren. Bovendien wordt een led lamp nagenoeg niet warm dus is ook nog eens veiliger.

Daarnaast is de isolatie van het pand verbetert waardoor we in de winter minder hoeven te stoken om het warm te houden en in de zomer blijft het koeler wat scheelt in airconditioning.

Sponsor van de rust

Sporten is gezond. Het zorgt voor ontspanning en heeft een belangrijke invloed op je lichaam, zowel fysiek als mentaal.

Pak daarom wat vaker de trap in plaats van de lift, ga waar mogelijk op de fiets naar je werk in plaats van met de auto en loop regelmatig een rondje tijdens kantooruren. Iedereen heeft voldoende beweging nodig om goed, gezond te blijven functioneren.

Behalve sporten is een goede nachtrust ook van groot belang. Auping Store Groningen sponsort de goede nachtrust van een sporter en in het bijzonder van de hockeyclub Eelde.