Artifort

Exclusieve meubelen van Artifort bij Vesta

Art & Comfort. Dit is waar het merk Artifort voor staat. Maak kennis met tijdloze designmeubelen van beroemde designers als Pierre Paulin, Geoffrey Harcourt, René Holten en Patrick Norguet. Elk meubel is verrassend veelzijdig en functionee...
Lees meer

Artifort past overal en voorziet elke woonruimte van een visuele upgrade.

Artifort

"Art & Comfort"

125 jaar design

125 jaar design

De fundamenten voor Artifort zijn gelegd door Jules Wagemans. Hij vestigde zich in 1890 in Maastricht als behanger en stoffeerder. Zijn zoon Henricus Wagemans bouwde het bedrijf uit tot een meubelfabriek. Aan het eind van de jaren twintig beschikte het inmiddels in het hele land bekende bedrijf over een toonzaal in Amsterdam.

In 1928 wordt de nieuwe merknaam geïntroduceerd: Artifort. Afgeleid van het Latijnse woord "Ars", dat kunst of kunde betekent en "fortis" dat staat voor sterk of krachtig. Ook het woord "comfort" is terug te vinden in deze merknaam.

Technologie

Technologie

Onze productie is zowel industrieel als kleinschalig. Veel jonge ontwerpers komen in Schijndel hun ideeën testen. Ze staan vaak versteld van de technologische mogelijkheden. Net zoals Pierre Paulin in 1959 bij Artifort zijn eerste kuipstoel kon maken.

Collectie

Collectie

In de Artifort collectie van Vesta vind je banken, tafels, stoelen en kasten. Bekende klassiekers als de Orange Slice, Tulip en Mare zijn sterk vertegenwoordigd in diverse uitvoeringen. Onze stylisten laten zien hoe je deze oogstrelende meubels als exclusieve eyecatcher in je interieur, die tevens zijn opgenomen in de collecties van het Museum of Modern Art en Centre Pompidou. Comfortabele kunst waarin vorm en functie samensmelten.

We nemen graag alle tijd voor een goed advies! Vraag een inspirerend adviesgesprek aan.

Ik wil graag advies, want ik ben geïnteresseerd in de meubelen van Artifort.
Vereist
Vereist

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Abonneer je op onze nieuwsbrief (AVG proof)