Wanneer je een monumentaal pand gaat renoveren, ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Dan wil je ervoor zorgen dat de renovatie uitgevoerd wordt in de stijl van de woning, zodat authentieke elementen behouden worden. Zo dacht ook de bewoner van dit pand uit de zeventiende eeuw, die de bovenverdieping een grondige make-over liet geven. De master bedroom is tijdens deze verbouwing volledig opgeknapt en de naastgelegen slaapkamer werd omgetoverd tot een ruime badkamer. Ook de logeerkamer is helemaal vernieuwd.

Slaapkamer met badkamer en suite

Prachtige, grote raampartijen waardoor veel licht binnenvalt. Hoge, donkere muren. De badkamer en suite met losstaand bad en een ruime inloopdouche. Het lijkt wel op een luxe hotelkamer in een onbetaalbaar hotel, maar niets is minder waar. Het is de slaapkamer met badkamer en suite waar wij mogen binnenkijken.

Woonstijl

Voor het interieur van zijn vernieuwde kamers liet de bewoner van dit monumentale pand zich leiden door het huis. “Ik heb eigenlijk altijd wel dezelfde woonstijl gehad, en houd wel van een klassiek interieur. De stijl van de gerenoveerde bovenverdieping is grotendeels bepaald door het huis. Wat ik daar zelf aan heb toegevoegd, zijn Italiaanse meubels om het klassieke te accentueren.”

Donker en licht

Niet in elke woning zouden deze donkere kleuren op de muren goed passen, maar dankzij de eerder genoemde grote ramen komen ze hier juist perfect tot hun recht. “Ik was eerst wel bang dat die verf op de muren het geheel te donker zou maken, maar het mooie lichtinval heeft die angst wel weggenomen. Het gebruik van verschillende materialen vind ik zelf erg bijzonder. Het marmer met geborsteld messing maakt een prachtige combinatie. En ik ben heel blij met de houten vloer.”

Oud en nieuw

Ook al lijkt het misschien niet zo, het grootste deel van de gebruikte materialen in deze ruimtes is nieuw. “De balken in het plafond zijn weggewerkt, daar heb ik een airco laten inbouwen. Ook de gordijnen heb ik laten wegwerken. Zelfs de profielen op de muren zijn helemaal nieuw gemaakt. Ik wilde een bepaalde sfeer creëren. Het beeld dat ik in mijn hoofd had, wilde ik terug zien komen in de werkelijkheid. Dat is op alle punten echt heel goed gelukt.”

Pronkstukken

“Het schilderij dat achter het bad hangt is uniek. Ik wilde geen standaard schilderij, dus ben ik gaan zoeken in een boek met stillevens tot ik de juiste foto vond. Een vrouw die ik ken, heeft het toen voor mij nageschilderd. De spiegel is voor mij ook echt een pronkstuk; de lijst is bedekt met echt bladgoud. Praktisch gezien, vind ik het fijn dat alles nu met domotica werkt.”

Compleet pakket

“Toen ik drie jaar geleden mijn eerste gesprek met Klaas de Jong had, maakte hij een paar schetsen van hoe het kon worden. Zelf zocht ik ondertussen voor inspiratie op Pinterest en kwam ik met eigen ideeën. Samen met klaar heb ik het ontworpen zoals het nu is geworden. We hebben de schetsen er laatst eens bij gepakt en het lijkt er echt exact op. Het is mooi dat het Woonforum, naast een ontwerp en de begeleiden, zo’n compleet pakket kan leveren.”