Ymre, haar man en twee dochters wonen met veel liefde in dit droomhuis in Leek. Ze woonden al in deze wijk toen ze ontdekten dat er kavels vrijkwamen. Ze grepen hun kans en lieten een woning volgens eigen architectuur bouwen. Bert Postma van Vesta hielp ze om de puntjes op de i van het interieur te zetten.

Droomhuis in Leek

Één geheel

Een nieuwe woning verdient een nieuw interieur en daarbij liep Ymre wel eens tegen dingen aan. "Ik vind het wel eens lastig, omdat ik heel veel dingen mooi vind en niet alles past bij elkaar. Het is natuurlijk wel prettig als er een soort eenheid in je interieur is. Soms kom ik iets tegen en als ik het dan mee naar huis neem, ontdek ik dat het eigenlijk helemaal nergens bij past. Het is ook een proces van loslaten van bepaalde dingen die je mooi vindt, zodat je toch één geheel krijgt. Gelukkig liggen mijn man en ik wel op één lijn qua stijl en inrichting. En als een van ons iets echt niet mooi vindt, dan doen we het niet."

Keuzes maken

Om toch de juiste keuzes ten maken, besloot het stel hulp in te roepen. "Vrienden van ons lkieten ook een huis bouwen en waren heel enthousiast over Bert. Ik kende hem toevallig nog van vroeger, toen we op dezelfde school zaten. Dus gingen we naar Vesta om eens te kijken en daar hadden we meteen een klik en een goed gevoel. We wisten dat hij ons enorm zou kunnen helpen. Bert keek ook al mee tijdens het bouwproces, maakte een lichtplan, hielp bij het kiezen van kleuren, raambekleding en meubilair. En bij de slaapkamer heeft hij echt heel goed gehlpen om te kijken hoe we die het beste konden inrichten."

Keukenmensen

Ieder mens heeft wel een favoriete plek in het huis. zo ook Ymre en haar gezin. "We hebben echt een heel gezellige huiskamer gecreëerd, maar we zijn eigenlijk het meest in de leefkeuken te vinden. Wij zijn echt 'keukenmensen' , om het zo maar te noemen. Hier zitten we met ons gezin aan tafel, dat zijn fijne momenten.

Om eerlijk te zijn ben ik ook heel graag in de slaapkamer. In ons vorige huis was dat echt alleen maar een functionele ruimte, maar nu is het zo'n vijne kamer om te zijn. We kijken uit over het weiland en de badkamer is ensuite, waardoor het een huiselijk gevoel geeft. Dat maakt onze slaapkamer tot een hele relaxte ruimte."

Pronkstuk

Ymre heeft meerdere favoriete items in huis. "We zijn gek op onze marmeren eettafel. Die past heel goed bij de kleuren van de keuken. En de bank met het kleed in de huiskamer zou ik ook echt wel prokstukken noemen. We wilden eigenlijk helemaal geen nieuwe meubels kopen voor dit huis, maar toen we bij Vesta kwamen, besloten we toch een paar nieuwe items aan te schaffen en daar zijn we heel blij mee."