Op een prachtige locatie in noordwest Groningen, uitkijkend over jachthaven Reitdiep en de vele vrolijk gekleurde huizen, wonen Hiebo en Marijke, allebei gepensioneerd. In 2013 stuitten ze per toeval op het appartement en waren meteen om: ‘Veel lichtinval, uitkijkend over de weilanden én een mooi dakterras met zicht op de jachthaven: vooral dat laatste gaf voor ons de doorslag’, legt Marijke uit.

Binnenkijken in een droomhuis in het Reitdiep

Eyecatchers
Om de woonkamer meer als één geheel te laten aanvoelen, kwam Ronald met het voorstel om een langwerpig vloerkleed in de woonkamer te leggen. ‘Het was een spannende beslissing, maar we zijn er nu erg blij mee. Het is een prachtig kleed, het is warm en het verbindt alle elementen in de kamer met elkaar’, legt Marijke uit.

Verder is de kamer een mix van meubels die ze al hadden en een aantal nieuwe eyecatchers. Bij het kiezen van nieuwe meubelen hebben ze rekening gehouden met Hiebo’s lengte. ‘Omdat hij erg lang is, hebben veel meubels voor hem een te kort zitoppervlak. De stoelen en de bank die we nu hebben, zijn wat langer en zitten daardoor perfect. En ze passen ook nog eens goed in ons interieur’, vertelt Marijke. Hiebo wijst naar de bruine Longa-stoel in de hoek bij het raam, een stijlicoon uit de Label collectie. ‘Dat is echt mijn favoriete plek in het huis, echt mijn kleine geluk. Daar zit ik graag te lezen of naar muziek te luisteren.’ Marijke glimlacht en vult aan. ‘We hebben een uitgebreide vinylplatencollectie en vinden het leuk om daar ’s avonds naar te luisteren. En in de zomer is ons lievelingsplekje het dakterras. Het fijne is ook dat we de deuren open kunnen houden en op die manier gemakkelijk van buiten naar binnen kunnen lopen. Dat is echt puur genieten.’

Verhuizen of verbouwen
In hun werkende leven zijn Hiebo en Marijke altijd bezig geweest met het water en het buitenleven. Iets wat ze nu dan ook nog altijd graag opzoeken. Op het moment dat ze zes jaar geleden op het appartementencomplex Reitdiephaven stuitten en zagen dat ze vanaf het dakterras uitzicht hebben op het water, begon het al te kriebelen. ‘Eigenlijk waren we op slag verliefd’, vertelt Marijke. ‘Het appartement voldeed aan al onze wensen. We wilden graag in een weidse omgeving in de buurt van het water wonen, maar ook in de stad Groningen. En aangezien we een dagje ouder worden, is het ook erg fijn om een appartement te hebben waarbij alles gelijkvloers is. Dit appartement heeft dat allemaal.’

Frisser en lichter
Het appartement werd in 2013 casco opgeleverd waarna ze het zelf verder afgebouwd en ingericht hebben. ‘We hadden de meeste meubels uit ons oude huis meegenomen. Vorig jaar besloten we dat het tijd was voor wat nieuws, want veel van onze meubels pasten niet echt in dit appartement’, legt Marijke uit. Het tweetal wilde het appartement graag een frissere en lichtere uitstraling geven.
‘Daarnaast leek de woonkamer niet een geheel. Dat wilden we ook graag veranderen.’ Ze brachten een bezoek aan Vesta om eens rond te kijken en inspiratie op te doen en kwamen daar in aanraking met Ronald Mulder. Hij deed ze een voorstel om een tekening te maken met een nieuwe inrichting. ‘Ronald heeft zich tot het uiterste ingespannen om het voor ons tot een succes te maken. Hij is meerdere keren langsgekomen om ideeën met ons te bespreken. En het eindresultaat mag er zijn; het is echt geworden wat we graag wilden. We zijn Ronald dan ook erg dankbaar’, vertelt Hiebo.