Toen Paul en Aranka in 2008 naar het noorden verhuisden, woonden ze eerst in de stad Groningen. De latere zoektocht naar rust en ruimte bracht ze in 2015 naar een boerderij in Roderwolde. De keuze voor deze boerderij was puur gebaseerd op locatie, want de woning moest volledig vernieuwd worden. "Alleen het voorhuis kon blijven staan."

Binnenkijken bij een B&B

Na een verbouwing van ruim anderhalf jaar kon het stel dan eindelijk hun woning betrekken, samen met hun zoon Tjez. Toch bleef het hier niet bij, want de oude schuur moest verbouwd worden tot een B&B. Helaas bleek ook dit gebouw in zo'n slechte staat te zijn, dat ze besloten een compleet nieuwe B&B te bouwen. Nadat het casco opgeleverd werd, kon Paul het grootste deel van de verdere werkzaamheden zelf uitvoeren. Alleen de specialistische klussen, zoals stucwerk en elektra liet hij aan de professionals over. En ook bij de inrichting kon hij wel wat hulp gebruiken. 

Woonstijl

"We hebben niet echt een specifieke stijl," vertelt Paul. "In de B&B zie je een mix van industrieel met landelijk en botanisch. Denk aan beton in combinatie met houtdetails en mooie, groene planten. Dat laatste is een overblijfsel uit mijn vroegere werk. Ons eigen huis is net zo ingericht en wij voelen ons hier heel prettig bij. We hebben altijd dezelfde stijl gehad, zitten volledig op één lijn hierin. Van gasten krijgen we de opmerking dat het er zelfs mooier uitziet dan op de foto's."

Focus op inrichting

"In een vroeg stadium van de bouw heb ik een technische tekening gemaakt. Zo kon ik me alvast focussen op de inrichting. Deze tekening nam ik mee naar Leonard Brontsema van Lev! Interieurs, nog voor de bouw überhaupt begonnen was. Ik vroeg hem hoe hij het zou inrichten en heb samen met Leonard bekeken wat de mogelijkheden waren. Hij maakte een moodboard, gaf advies over kleuren en behang en zo zijn we tot een prachtig resultaat gekomen. Het gaf mij veel rust om samen met hem vooruit te kunnen kijken. Het plaatje moet gewoon kloppen."

Favoriete plek

"We kunnen natuurlijk niet zelf beoordelen wat de fijnste plek is, maar krijgen onzettend veel positieve reacties op de living in de B&B. Daar hebben we een gaskachel geïnstalleerd, die eigenlijk voor onze eigen woning bedoeld was. Helaas paste hij daar niet, maar hij heeft nu een mooi plekje gevonden. Wij vinden het ook heel belangrijk dat het verblijf voor de gasten zo comfortabel mogelijk is. Dus de bedden en banken zijn van uitstekende kwaliteit, zoals je zelf thuis ook hebt. Hier krijgen we dan ook veel complimenten over."

Fijne service

"We zijn nog steeds heel blij dat we bij Leonard van Lev! Interieurs zijn geweest. We hadden bij hem meteen een goed gevoel en de verkoop was dan ook snel gesloten. Het is fijn als iemand verder meedenkt en je niet het idee krijgt dat hij alleen maar meubels aan je wil verkopen. Leonards manier van werken gaf ons veel rust. Hij gaf ons veel goede tips en over het geheel gewoon een heel fijne service."